Lokanta ve kafelerde zorunlu oldu: Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda İşletmelerine Karekod Zorunluluğu Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, önceden gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını artık zorunlu hale getirdi. Bakanlık tarafından hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, “gıda işletmesi karekodu”nun tüketicilerin görebileceği yerlerde bulundurulması zorunlu hale geldi. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar bakanlık tarafından belirlenerek resmi internet sitesinde duyurulacak. İşletmeler, söz konusu karekod kuralına uyum sağlamak için bakanlık tarafından duyurulan usul ve esasların resmi internet sitesinde yayımlanmasından itibaren 60 gün süreleri olacak.

Amacı gıda güvenliğini sağlamak olan bu uygulama, geçen sene bakanlık tarafından gönüllülük esasıyla duyurulmuştu. Buna göre, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.”

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekod, bu internet adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergileniyor. Tüketiciler, görsel üzerinde yer alan karekodu mobil cihazlarına indirmiş oldukları Tarım Cebimde gibi uygulamalarla tarayarak işletmenin güvenilirliğini kontrol edebilecekler.

Related Posts

Spotify’dan soruşturma açıklaması: Fazla yorum yapamıyoruz, Türkiye’ye olan bağlılığımız açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik müzik listeleri nedeniyle Rekabet Kurulu tarafından Spotify’a inceleme başlatıldı. Spotify konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını belirterek, “Şu aşamada daha fazla yorum yapamıyoruz. Türkiye’ye olan bağlılığımız son derece açık. ” ifadelerini kullandı.

Enflasyon sürprizi sonrası faiz düğümü: Mevduat sahipleri ve kredi kullanacaklar için Temmuz uyarısı!

Haziran ayında açıklanan enflasyon verileri piyasalarda sürpriz etkisi yarattı. Beklentilerin oldukça altında gelen aylık enflasyon sonrası Merkez Bankası’nın faiz kararı merakla bekleniyor. Uzmanlar ve uluslararası kuruluşlar, temmuz toplantısında faiz indirimi ihtimalini güçlü görüyor. Olası senaryoda kredi ve mevduat faizlerinde de düşüş yaşanabilir.

Altın fiyatları yükselişte: Gram ne kadar oldu?

Altın fiyatları yükselişte: Gram ne kadar oldu?

Görenler gözlerini ovuşturdu!

1980’den 2003’e kadar üretilen ilk nesil Fiat Panda , hiçbir zaman ferahlık ile eşanlamlı olmadı. 3,41 metre uzunluğunda, 1,49 metre genişliğinde ve 1,43 metre yüksekliğinde olan bu araç, sade bir tasarıma ve işlevselliğe sahip mütevazı bir şehir …

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (02 Temmuz 2025)

Serbest piyasada 39,8460 liradan alınan dolar, 39,8480 liradan satılıyor. 47,1190 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 47,1210 lira olarak belirlendi. Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (01 Temmuz 2025) Dün doların satış fiyatı 39,8350 …

Rekabet Kurumu’ndan iki firmaya rekor ceza!

Rekabet Kurumu, Türkiye’de yapı kimyasalları pazarında faaliyet gösteren bazı şirket ve birliklere yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin araştırıldığı …