Ardahan’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama

Ardahan’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Ardahan, Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Son dönemde ülkemizde görülen SAT-1 tipi şap hastalığının yayılımını engellemek amacıyla, Ardahan ilinde veteriner ekipleri son derece önemli bir görev üstleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, saha çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Büyükbaş hayvanlara yönelik aşılama ve kimliklendirme işlemleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Şap hastalığının yayılımını engellemek adına veteriner ekipleri, yaylalardan köylere, belde ve mezralara kadar uzanan geniş bir alanda aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Zorlu hava koşullarına rağmen görevlerini başarıyla yerine getiren ekipler, yaklaşık 340 bin büyükbaş ve 170 bin küçükbaş hayvana ulaşarak sürü bağışıklığını sağlamaya odaklanıyor.

Hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğu Ardahan’da, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz de saha çalışmalarını bizzat denetliyor.

Son olarak, Artvin sınırındaki Ardıçdere Yaylası’nda gerçekleştirilen aşı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Müdür Cineviz, hastalıkla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Türkiye’de 60 yıl aradan sonra tekrar görülen SAT-1 tipi şap hastalığıyla ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi veren Cineviz, “Şu anda ülke genelinde ciddi bir salgınla karşı karşıyayız. Ardahan’da da hastalığın yayılmasını önlemek adına gerekli çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.” açıklamasında bulundu.

İl genelinde aldıkları kararlar doğrultusunda karantina uygulamalarına başladıklarını belirten Cineviz, aynı zamanda Şap Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen SAT-1 aşılarını temin ettiklerini ifade etti.

Sahada yapılan çalışmaların yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını kaydeden Cineviz, “Hedefimiz, tüm büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarını tamamlamak. Bu doğrultuda gece gündüz demeden çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ardahan’ın Samanbeyli köyünde hayvancılık yapan İrfan Avşar da yürütülen çalışmalardan oldukça memnun olduklarını dile getirerek, veteriner hekimlerin yanı sıra kendilerinin de hayvanların sağlığı için üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Related Posts

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yapılandırma fırsatı geldi: Taksitler ne kadar tutuyor?

Borcunu ödeyemeyenler için yeni yapılandırma fırsatı geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından borçlara 48 ay yapılandırma imkanı getirildi. Başvurular 3 ay içerisinde yapılabilecek. Peki başvuruda detaylar neler? 100 bin TL borcu olan bir kişi yapılandırma ile ne kadar ödeyecek? İşte detaylar… 

Borsa İstanbul’un piyasa değeri en yüksek şirketi “ASELSAN” oldu

Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek şirketler arasında zirve yarışı sürerken, ASELSAN yılın ilk yarısında piyasa değerini yüzde 108 artırarak ilk sırada yer aldı.

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Faizsiz kredi yarışı kızıştı, bankalar kesenin ağzını açtı: İşte faizsiz kredi veren 6 banka ve şartları

Faizsiz kredi yarışı mobilde başladı Akbank, QNB Finansbank, Enpara, İş Bankası, DenizBank ve TEB gibi büyük bankalar, Temmuz ayına özel “faizsiz kredi” kampanyalarını duyurdu. Yeni müşteri olan herkes, dijital kanallar üzerinden sıfır faizli kredi …

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Altın ithalatına yeni düzenleme

Altın ithalatına yeni düzenleme