Türkiye, İsrail’e karşı 6 maddelik eylem planına imza atmadı; Dışişleri’nden açıklama geldi: Katılım takvime bağlı, kurumlararası eş güdüm gerekiyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama: Eylem Planına İmza Atmadık İddiaları Asılsız

T24 Haber Merkezi

Türkiye’nin, Kolombiya’nın başkenti Bogota’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı 30 ülke temsilcisinin bir araya geldiği toplantıda 6 maddelik eylem planına imza atmadığı iddialarına Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlık, haberlerin “asılsız ve dezenformasyon amaçlı” olduğunu savunarak, toplantı sonucunda yayımlanan Ortak Bildiri’ye katılmadan önce gerekli hazırlıkların tamamlanması gerektiğini belirtti.

Ekonomi gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, Türkiye’nin eylem planına neden imza atmadığı konusunu inceleyen bir yazı kaleme almıştı.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da gerçekleşen toplantıda, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı çıkan 30 ülke temsilcisi bir araya geldi. Toplantıda İsrail’i kınayan bir bildiri kabul edilirken Türkiye’nin imza atmadığı belirtildi. Eylem planına imza atan ülkeler arasında Bolivya, Kolombiya, Küba, Endonezya, Irak, Libya, Malezya, Nabimya, Nikaragua, Umman, Saint Vincent ve Grenadine ile Güney Afrika Cumhuriyeti bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin eylem planına imza atmadığı haberleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

“Lahey Grubu tarafından 15-16 Temmuz 2025 tarihlerinde Bogota’da düzenlenen toplantı sonucunda kaleme alınan Ortak Bildiri’ye Türkiye’nin destek vermediği yönündeki iddialar asılsız ve dezenformasyon amaçlıdır,” açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası toplantılarda ele alınan kararlara ve ortak bildirilere katılım genellikle belli bir takvime bağlıdır. Bogota’daki toplantı sonucunda hazırlanan Ortak Bildiri’ye ülkeler 20 Eylül 2025 tarihine kadar katılabilmektedirler. Şu an itibarıyla, toplantıda bulunan 30 ülkeden yalnızca 12’si bildiriye imza atmıştır.

Bildiride yer alan tedbirlerin çoğunluğunun Türkiye tarafından zaten uygulandığı savunulan açıklamada, “Türkiye, Filistinlilerin haklarını korumak için gereken her türlü adımı atmaya devam edecektir. Türkiye’nin Gazze politikasının yanlış yorumlanmaması önemlidir,” denildi.

Related Posts

Burhaniye’de 9. Kızıklı Yağlı Güreşleri Büyük Bir İlgiyle Gerçekleşti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen geleneksel 9. Kızıklı Yağlı Güreşleri’nde 314 pehlivan mücadele etti. Başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş, Furkan Durmuş Altın’ı yenerek altın kemeri kazandı. Organizasyona yoğun ilgi ve katılım gözlemlendi.

Makas Atan Sürücüye 11 Bin Lira Ceza

Avcılar’da makas atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücüye 11.253 lira ceza kesildi.

Keçiörengücü Abdullah Çelik’i Transfer Etti

Ankara Keçiörengücü, Abdullah Çelik ile 3 yıllık sözleşme imzaladı ve futbolcuya hoş geldin dedi.

Serdar Dursun eşinin doğumunda bayıldı

Bir dönem Fenerbahçe ve A Milli Takımında oynayan şimdilerde ise Persepolis’te forma giyen Serdar Dursun, eşi doğum yaptığı sırada heyecandan baygınlık geçirdi. O anlara ait fotoğraf sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Sosyal medyadan yüksek kazanç uyarısı: 33 tutuklama

11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda sosyal medyadan yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları dolandıran 33 kişi tutuklandı.

CHP’li Bakırlıoğlu’ndan Malatya Yeşilyurt’ta rezerv alanı ilan edilen dükkanlar için açıklama

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 187 dükkanın rezerve yapı alanı ilan edilmesine ilişkin “15 parselde toplam 324 bin metrekarelik alanda GEDAŞ 2 milyar 55 milyon lira olarak değerleme yapmış. Bizim yaptığımız çalışmada bu söz konusu 15 arazinin en düşük fiyatı 3 milyar 415 milyon lira. Burada 1 milyar 360 milyon lira en düşük fiyatla bir kamu zararı vardır. Burada büyük bir peşkeş vardır. Kamu şirketi GEDAŞ’la bizim yapmış olduğumuz çalışma arasında rayiç değerler arasında nasıl böylesine büyük bir fark olabilir” dedi.